Medalje in priznanja zadrug in zadružnih vinskih kleti, članic Zadružne zveze Slovenije na ocenjevanju kakovosti AGRA

Preverite medalje in priznanja naših zadrug in zadružnih vinskih kleti, ki so jih prejele na letošnjem mednarodnem ocenjevanju kakovosti AGRA 2023 in državnem ocenjevanju Vino Slovenija 2023.

Nassss

»Tako kot vsako leto so tudi letos na mednarodnem ocenjevanju kakovosti AGRA in državnem ocenjevanju Vino Slovenija 2023 zadruge in zadružne vinske kleti, članice Zadružne zveze Slovenije, prejele številna priznanja in medalje v svojih kategorijah. Prejete medalje so potrditev za vloženo delo vsakega posameznega člena v verigi od kmeta do zadruge in zadružne vinske kleti, po drugi strani pa zagotovilo potrošnikom, da izbirajo tako lokalno pridelano hrano, katere prednosti so svežina, trajnost ter sledljivost surovin, kot tudi zagotovilo, da je hrana na vaši mizi največje kakovosti.«

Agra 2023

Na 44. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov in 27. mednarodnem ocenjevanju sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, ki poteka pod okriljem 61. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA so prejele medalje sledeče zadruge:

Na 49. odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, ki ga organizira Pomurski sejem in kjer je sodelovalo 166 pridelovalcev vin s 634 vzorci vin ter 8 pridelovalcev s 15 vzorci BIO vin, so zadružne vinske kleti prejele sledeča odlikovanja:

Podeljeni so bili tudi nazivi prvaka vinsko turističnih cest 2023, ki sta ju prejeli dve zadružni vinski kleti:

  • Klet Brda- Briška vinska turistična cesta, Klasična penina Bagueri brut
  • Vinakras Sežana - Kraška vinska turistična cesta, Teranton 2016

Čestitamo! Ponosni smo na uspehe naših zadrug in vso delo, ki ga opravite kmetje, zadružniki in zaposleni v zadrugah, katerih rezultat so medalje in nagrade, ki so zagotovilo izjemne kakovosti za naše potrošnike!

Deli na: